СТВОРЮЄМО ПРИВАБЛИВЕ МЕНЮ ЗАКЛАДУ: КОРИСНІ ПОРАДИ, ОСОБЛИВОСТІ ДИЗАЙНУ, ОСТАННІ ТЕНДЕНЦІЇ
Основні принципи формування меню
Прості, але ефективні рекомендації, як зробити меню для кафе найбільш якісним і цікавим для клієнтів, допоможуть вам вирішити, який зовнішній вигляд меню буде найбільш вдалим. Пам'ятайте, що його дизайн має відповідати стилістиці бренду та оформленню закладу.
Корисні поради щодо створення меню
1. Принцип золотого трикутника. Згідно дослідженням психологів, людина спочатку дивиться у центр аркуша, потім погляд концентрується на верхньому правому куті і лише наостанок вивчається інформація зверху зліва. Розташуйте у розглянутих зонах найбільш популярні і прибуткові страви вашого меню.
2. Використовуйте візуальні акценти. Виділити важливу інформацію, що заслуговує особливої уваги відвідувачів, допоможуть кольори та цікаві схематичні позначки.
3. Відмовтесь від використання валютних знаків. Меню без вказування грошової одиниці може принести більше замовлень. Крім того, намагайтесь не розташовувати ціни в одну колонку. Краще використайте оригінальну дизайн-схему з назвами, цифрами та фото страв. Людям буде цікавіше вивчати таке меню.
4. Спробуйте акцентувати увагу на вартості. Меню закладу повинно відповідати вашому бренду та демонструвати відвідувачам цінову політику кафе. Якщо ваш заклад відрізняється від конкурентів більш доступними цінами, то варто сповістити про це клієнтів. Зробіть акцент на цінах популярних страв або спеціальних пропозиціях.
5. Не перевантажуйте меню закладу. Вас турбує питання, як швидко вивчити меню кафе? Щоб у ваших клієнтів не виникало проблем з вибором страви, надайте їм можливість обрати з 5-10 варіантів. Намагайтеся підібрати параметри та довжину меню згідно очікувань відвідувачів. Для пунктів меню швидкого харчування достатньо асортименту з шести страв, що мають найкращі смакові якості.
6. Використовуйте високоякісні фотографії. Гарне зображення страв поруч з їхньою назвою та описом може на 30% збільшити кількість продажів. Але варто пам'ятати, що зацікавити відвідувачів і зробити їх постійними клієнтами допоможе лише справжнє і максимально реалістичне фото страв у меню. Клієнти будуть розчарованими, якщо помітять невідповідність зображення в меню поданій страві.
Професійний фотограф з якісним обладнанням та кваліфікований графічний дизайнер допоможуть створити дійсно унікальне та привабливе меню для вашого кафе.
Продукція ТМ MealTime
Приготування запропонованих страв не займає багато часу. Варто їх лише дефростувати у холодильнику та розігріти до необхідної температури.
Замовити смачні супи, десерти, сендвічі, другі страви, бургери та напої можна, зв'язавшись з менеджерами нашої компанії. Відправте запит або зателефонуйте.