16.11.2022
Корисне

Переваги заморожених страв над готовою їжею

Переваги заморожених страв над готовою їжею

Свіжоприготовлена ​​гаряча їжа далеко не завжди буває смачною та корисною. Особливо в ті моменти, коли не вистачає часу, настрою та сил на купівлю продуктів та їхнє подальше приготування. Найчастіше ситуацію ще й погіршують швидкі перекуси, які не дуже добре позначаються на здоров'ї. Відсутність правильного та збалансованого харчування – проблема, яка може торкнутися кожного, особливо тих, хто звик жити в інтенсивному ритмі.

Розв'язання цієї проблеми зовсім поруч і для цього не варто відмовляти собі в смачній та корисній їжі. Відмінною альтернативою готовим стравам їжі є заморожені напівфабрикати. Так, багато хто з вас відразу ж може заперечити, що така їжа втрачає всі свої смакові якості та корисні властивості. Але це не так. У цій статті ми детально розповімо про всі переваги страв, що пройшли заморожування.

Все про заморожування продуктів

Коли мова йде про заморожені страви, багато хто чомусь уявляє вже готову їжу, яку кладуть у кухонну морозилку і використовують вже при необхідності. Безумовно, такі заготовки дуже рятують. Але якщо важливо зберегти смак страви, її користь та безліч інших властивостей, в такому випадку використовують шокову заморозку. Ця технологія досить популярна та відкриває багато можливостей для бізнесу. Вона широко застосовується у промислових виробництвах, ресторанах, магазинах тощо. Також придбати таку продукцію можуть і пересічні споживачі.

Як працює шокова заморозка

Принцип роботи камер шокової заморозки ґрунтується на високій швидкості охолодження продуктів до -18°C за допомогою потоків холодного повітря протягом не більше чотирьох годин.

У процесі заморожування відбувається максимально швидка мікрокристалізація соків, яка не руйнує структуру клітинної оболонки продуктів. Це дає можливість зберегти їхню соковитість, аромат, поживні властивості та структуру на 100%. Велика швидкість заморожування перешкоджає розвитку та розмноженню бактерій та мікроорганізмів, що теж важливо.

Шоковому заморожуванню можуть піддаватися бульйони, гарніри, котлети, сендвічі, бургери, десерти та інші готові страви. Також важливо відзначити, що термін зберігання таких продуктів значно подовжується і після придбання їх можна тримати у звичайній морозилці. А за умов правильної дефростації ви не зможете їх відрізнити від раніше охолодженої їжі.

Заморожені страви – чудова альтернатива самостійному приготуванню їжі

Ну, а тепер поговоримо про найцікавіше: чому продукти, які піддавалися шоковому заморожуванню, настільки популярні. Отже, ми підготували для вас 5 важливих переваг цієї їжі:

  1. Економія часу. Вам не потрібно ходити в магазин, вибирати продукти, довго стояти в чергах, а потім ще й готувати. Відкрийте морозилку, візьміть готові до вживання страви й просто розігрійте.
  2. Свіжіші, ніж на полиці в супермаркеті. Продукти в магазинах також мають властивість псуватися, втрачати свої смакові та поживні якості. Те саме з ними потім продовжує відбуватися і в холодильнику після покупки, якщо ви їх відразу не приготуєте. У той час як заморожені продукти повністю зберігають свою користь та смак. Після їхнього приготування ви навряд чи зможете задуматися над тим, що вони раніше знаходилися в морозильній камері, адже від свіжоприготовлених їх не відрізнити.
  3. Висока якість. Як правило, всі страви, що пройшли шокову заморозку, були приготовані виключно зі свіжих та якісних продуктів, щоб ви змогли отримати максимум задоволення від них.
  4. Тривале зберігання. Паковання з готовими обідами можуть досить довго перебувати в морозилці й не псуватися.
  5. Прийнятна вартість. Вартість такої продукції не висока, тож кожен зможе собі дозволити її придбати.

Якщо вам хочеться з'їсти що-небудь максимально свіже і смачне, але при цьому часу готувати їжу немає, в такому випадку страви, які піддавалися шоковій заморозці - ваш ідеальний варіант!

Пов'язані товари

Meal Time
Код: СП-10
Додати в обрані
Суп-пюре грибний (готова страва) 300 г
117,60 грн 1 шт
Meal Time
Код: ДР0046
Додати в обрані
Зрази з грибами (готова страва) 250 г
106,08 грн 1 шт
Meal Time
Код: ДР0044
Додати в обрані
Мітболи під томатно-вершковим соусом, з гречкою (готова страва) 350 г
93,48 грн 1 шт
Meal Time
Код: ДР0048
Додати в обрані
Сирники з родзинками та полуничним конфітюром, смажені (готова страва) 230 г
100,74 грн 1 шт
Meal Time
Код: ДР0042
Додати в обрані
Курка під соусом «Териякі» з овочами та рисом (готова страва) 340 г
102,84 грн 1 шт
Meal Time
Код: СП-11
Додати в обрані
Суп овочевий (готова страва) 300 г
71,64 грн 1 шт