10.11.2022
Корисне

5 правил приготування бургера

5 правил приготування бургера

Ви гарантовано неодноразово чули твердження, що зробити бургер вдома так само смачно, як у відомих фастфудах, не реально. Але насправді можна приготувати на голову краще, апетитніше, смачніше, соковитіше і, найголовніше, з влучним потраплянням саме у ваші смакові уподобання.

Дуже важливо усвідомити, що бургер – це не просто котлета між двома шматочками хліба (булки) з огірком, айсбергом, помідором та кетчупом. Такий варіант є звичайним бутербродом, що чимось віддалено нагадує сендвіч. А ось баланс виключно якісних інгредієнтів і спецій, правильно підготовлений соковитий фарш, а також пишна солено-солодкувата булочка бріош вже дають можливість зібрати той самий бургер.

Як не треба робити бургер у домашніх умовах

Якщо ви хочете отримати страву, яка тільки своїм зовнішнім виглядом та ароматом викличе у вас нестримне бажання її з'їсти, то обов'язково уникаємо двох найпоширеніших помилок:

  1. Жодного покупного фаршу. Або вибираємо в магазині шматок м'яса і просимо його там перекрутити або купуємо і крутимо вдома самі. Фарш – це серце бургера, його основа та головна складова смаку готової страви.
  2. Жодної економії на овочах. Якщо той же помідор буде несмачним або, як кажуть у народі, «пластмасовим», то замість потрібної свіжості та соковитості він додасть у ваш burger лише воду із трав'янистим присмаком.

Також не поспішайте купувати першу-ліпшу булочку для бургера. По-перше, нам не підійде надто плоска, а по-друге, стисніть булку пальцями та відпустіть – вона повинна обов'язково набути початкової форми. Подумайте і про її розмір. Приблизно уявіть, якого розміру буде ваша котлета чи біфштекс, і вибирайте булочку з таким розрахунком – котлета має бути або за її розміром, або трохи виступати за краї. Але не повинна губитися всередині хлібобулочного виробу.

А тепер перейдемо до найцікавішого.

Як приготувати бургер вдома? 5 основних правил

Дотримуючись наступних рекомендацій, у вас 100% вийде божественний бургер з піковою соковитістю та збалансованим смаком:

1. Котлети для бургера. Класика – це звичайно яловичина. Витрачатись на преміальні шматки м'яса (вирізка, стейкові частини) немає сенсу. М'якоть – саме те. І тепер два моменти, які категорично обов'язкові: фарш має бути крупно подрібненим і котлети для бургера люблять жир. Тому додаємо у фарш 20-30% яловичого жиру. Отже:

  • формуємо котлети з діаметр булки (або на 1-1.5 см більше). Для формування підійдуть спеціальні форми з нержавіючої сталі. Або відріжте верхню частину з пластикового відра (з-під квашеної капусти, огірків і т.д.);
  • не сипте у фарш багато спецій. Звичайно можете додати щіпку улюблених, але буде цілком достатньо просто солі та перцю;
  • це не відбивні, тому товщина в межах 3-4 см буде достатньою;
  • смажити обов'язково на максимально розігрітій сковороді (ідеально на чавунній). Обсмажуємо до появи гарної скоринки з обох боків, при цьому не перевертаємо кожні 15 секунд – дайте скоринці утворитися. Ідеальний варіант – це задати скоринку на великому вогні та довести котлети до готовності у духовці.

2. Булка для бургера. Ми вже говорили про вибір в магазині, але буде просто відмінно, якщо ви зробите булочки самі. Тісто на бріош досить просте, але тут головне те, що ви зможете вибрати баланс солі та цукру на свій смак.

3. Овочі та зелень. Свіжість - це найважливіший фактор. Але врахуйте ще один момент. Не потрібно робити у бургері овочевий салат – це не шаурма. Усього має бути в міру. Якщо хочеться гостроти – не потрібно додавати її за допомогою соусу (у цьому випадку гостринка занадто забиватиме всі смаки). Краще додайте маринований халапеньйо, розподіливши шматочки всередині бургера на укус із перцем і без нього. Якщо бажаєте додати цибулю, то віддавайте перевагу червоній.

4. Соус. Тут вже все на ваш смак. Добре підійде барбекю, сирний соус, часниковий або навіть комбінація цих трьох. У цьому плані радити складно – хочете просто з майонезом, та хто ж заборонить.

5. Збираємо бургер. Обов'язково обсмажте обидві частини булки на зрізі. По-перше, це не дасть їй швидко розмокнути, а по-друге, це +10 до смаку. Основну частину соусу краще наносити на нижню та верхню частину булочки, а в середину – зовсім небагато. В іншому якихось важливих правил послідовності інгредієнтів немає.

Правильно приготовлений фарш з подальшим формуванням та обсмажуванням, свіжа начинка, пишна булочка бріош і улюблений соус – бургер у домашніх умовах готовий. Перш ніж приготувати бургер вдома, можете замовити готовий варіант на https://mealtime.com.ua та спробувати, яка смакота у вас може вийти вдома. Бургери шокової заморозки повністю зберігають усю свіжість, смак та аромат інгредієнтів. Приготовлені виключно з якісних продуктів та за універсальною рецептурою.

Готуйте із задоволенням та обов'язково з гарним настроєм.