07.11.2022
Корисне

Як правильно приготувати заморожені котлети?

Як правильно приготувати заморожені котлети?

Заморожені напівфабрикати вже давно увійшли до раціону багатьох людей. По-перше, це дуже зручно, а по-друге – смачно та корисно. Якщо з першим твердженням багато хто погодиться, то з другим може спробувати посперечатися. І тут відразу ж хочеться розставити все на свої місця. Часи, коли напівфабрикати вважалися чимось не дуже корисним, залишилися в минулому. Завдяки шоковому заморожуванню заморожені продукти на смак, аромат та за складом поживних речовин нічим не відрізняються від свіжоприготовлених. Якість таких напівфабрикатів на сьогодні досить висока і все більше людей купують для себе подібні заготовки їжі.

Одними з найпопулярніших видів цієї продукції є саме заморожені котлети. Більше не треба довго "чаклувати" над фаршем, просто візьміть вже сформовані котлетки й посмажте. У цій статті ми якраз і розповімо, як їх правильно вибрати та приготувати.

Вибираємо заморожені котлети

Перед тим, як ми поговоримо про процес приготування, пропонуємо зупинитися на виборі цих м'ясних виробів. Щоб страва принесла вам задоволення, а також порадувала своїм смаком, рекомендуємо звернути увагу на таке:

  1. Склад. Це один із найважливіших пунктів. Якісний продукт міститиме в собі цибулю, м'ясо, борошно, спеції та все те, з чого ви вдома самі робите фарш.
  2. Термін зберігання. Заморожені котлети не можуть зберігатись роками. Як правило, їхній термін зберігання не перевищує 12 місяців. Відмовтеся від виробів, які можуть довго чекати на своє приготування.
  3. Ціна. Якісні напівфабрикати не можуть коштувати дуже дешево, адже вони містять м'ясо. Тому дуже низька ціна повинна вас насторожити.

Це, мабуть, усі найважливіші рекомендації щодо вибору м'ясних напівфабрикатів.

Чи потрібно попередньо розморожувати котлети?

Отже, розберемося із питанням щодо дефростації. Хтось каже, що попередньо необхідно розморозити котлети, а хтось категорично проти. То ж як правильно?

Багато кулінарів наполягають на тому, що продукти не потрібно піддавати попередній дефростації. Відкрийте паковання та одразу почніть смажити котлети. Заморожені вироби зберігають форму і не втрачають свою соковитість. З цим питанням розібралися, тепер приступаємо до найцікавішого – приготування.

Як правильно смажити заморожені котлети

Щоб страва вийшла максимально соковитою та смачною, ми підготували для вас покрокову інструкцію, за якою ви легко зможете приготувати котлети.

  1. Налийте на сковороду олію. Зверніть увагу, вона повинна покрити всю поверхню сковороди. Зачекайте, поки олія прогріється до достатньої температури.
  2. Кладемо котлети на сковорідку і відразу ж накриваємо їх кришкою, щоб бризки олії не летіли в різні боки.
  3. Смажте котлети на середньому вогні з одного боку приблизно хвилину, потім переверніть їх. Продовжуйте смаження під закритою кришкою протягом хвилини. Після чого котлети перевертаємо вже кожні дві хвилини до утворення золотистої скоринки.
  4. Коли рум'яна скоринка утвориться по обидва боки котлет, кришку можна прибирати й доводити страву до готовності.

Перевірити на готовність котлети можна старим і відомим способом – проткнути шпажкою або зубочисткою. Якщо з'явиться світлий сік, то страва готова. Якщо рожевий – потрібно ще потримати котлетки на сковороді. Також можна просто розламати одну котлету навпіл і подивитися, чи готова вона всередині або ні.

Ось і все – заморожені котлети на сковороді готові. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Апетитні, соковиті та ароматні котлети будуть ні чим не гірше за домашні.

Смачного!