16.06.2021
Корисне

ВІДКРИВАЄТЕ ВЛАСНЕ КАФЕ АБО КАВ'ЯРНЮ? 10 ВАЖЛИВИХ РЕЧЕЙ, ЯКІ ВАРТО ВРАХУВАТИ

ВІДКРИВАЄТЕ ВЛАСНЕ КАФЕ АБО КАВ'ЯРНЮ? 10 ВАЖЛИВИХ РЕЧЕЙ, ЯКІ ВАРТО ВРАХУВАТИ
Як відкрити своє кафе? Над цим питанням замислюється чимало підприємців-початківців. Відомо, що відкриття кав'ярні чи ресторану вимагає неабияких зусиль, потребує побудови бізнес плану, фінансових інвестицій, терпіння та рішучості. Пропонуємо розглянути 10 важливих речей, які необхідні для створення власного бізнесу, і розповімо, що потрібно для відкриття кафе.

№1 Вивчення цільового ринку споживача

Перш ніж відкрити ресторан чи кафе, потрібно детально вивчити цільову аудиторію, яка в майбутньому стане вашими відвідувачами. Вивчення такого параметру дозволить спланувати кожну деталь у вашому кафе: меню, оформлення інтер'єру, кадрове забезпечення та загальну атмосферу. На ці аспекти впливає середній вік клієнтів, їхні кулінарні вподобання, рівень доходу та спосіб життя.

№2 Побудова бізнес плану кафе

Перш ніж шукати інвестиції, вкладати гроші чи орендувати приміщення, вам необхідно створити свій детально продуманий бізнес план, який повинен включати аналіз цільового ринку, конкурентів, загальну маркетингову стратегію. Такий документ допоможе вашому проекту на початкових етапах: дозволить чітко окреслити основну мету, скерує команду у потрібному напрямку, а також, що дуже важливо, - ви зможете його використовувати для пошуку потенційних інвесторів.

№3 Визначення концепції

Спочатку потрібно добре обдумати, чим ваше кафе буде відрізнятись від конкурентів, щоб можна було залучити багато клієнтів. Можливо, ви хороший підприємець, який вміє правильно побудувати власний бізнес з унікальною концепцією, або ви чудовий кухар, який може приготувати неперевершені страви для своїх відвідувачів і здивувати їх незвичною подачею. Звичайно, існує ще варіант франчайзингу, коли ви можете добре організувати бізнес для майбутнього продажу чи передачі прав на нього іншим особам.

№4 Отримання необхідних ліцензій

Перед відкриттям власного кафе ви повинні володіти інформацією про те, що потрібно для ведення ресторанного бізнесу. Вам необхідно отримати певні ліцензії, наприклад, на алкогольну продукцію, подбати про пожежну безпеку, страхування тощо. Тому врахуйте не тільки час, але й матеріальні ресурси, необхідні для реалізації цього завдання.

№5 Система для продажу

Для ефективного запуску кафе потрібна спеціальна POS-система, за допомогою якої створюється програмне забезпечення, що дозволяє приймати замовлення, відслідковувати продажі, отримувати платежі, а також аналізувати якість роботи персоналу.
 
 
За недавніми статистичними даними близько 60% підприємств зазнають невдачі через невдале розташування. Цей фактор прямо пропорційно впливає на кількість відвідувачів і рівень доходів у майбутньому, тому вибір найкращого місця для кафе є обов'язковою складовою успіху компанії.

№6 Вибрати для ресторану найкраще місце

Не забувайте про те, що кожному бізнесу, незалежно від його спрямування, потрібен якісний маркетинговий план, який включає не тільки дизайн меню та сайт закладу. Це має бути довгострокова стратегія, яка може включати просування у соціальних мережах, електронний маркетинг, розробку відеоматеріалів, друковану рекламну продукцію, проведення локальних рекламних заходів, які сприяють підвищенню популярності. Тобто, маркетинговий план – покрокова інструкція того, як розвивати та просувати свій бізнес.

№7 Маркетинговий план

№8 Корпоративна етика

Відкриваючи ресторан чи кафе, краще встановити певні правила та положення, яким мають слідувати всі співробітники компанії. Це стосується культури спілкування та обслуговування клієнтів, взаємовідносин всередині колективу. Встановлення деяких правил та обмежень є дуже важливим і вплине на подальший успіх вашого кафе та злагоджену роботу персоналу.

№9 Цікаве меню

Для того, щоб ваше кафе стало популярним, необхідно створити унікальне меню, яке буде включати як класичні страви, так і особливі рецепти, які зможуть підкорити серця клієнтів. Також варто не забувати про придбання якісної кавової машини, щоб готувати дійсно смачні та ароматні напої.

№10 Вивчення конкурентів

Перш ніж відкрити своє кафе, вам потрібно відвідати заклади конкурентів: спробувати їхнє меню, проаналізувати, наскільки активні вони у соцмережах, дізнатись, чи приймають вони онлайн замовлення, чи пропонують гостям якісь особливі страви, чи організують цікаві заходи для відвідувачів та інше. Такі параметри дозволять правильно сформувати свій бізнес і бути на крок попереду найближчих конкурентів.
Компанія "Арт Оф Кукінг" завжди готова стати вашим надійним партнером та забезпечити ваш заклад смачною продукцією. На нашому сайті Ви можете замовити якісні страви та напої, які урізноманітнять меню вашого закладу та допоможуть привабити нових клієнтів.