9 ПОРАД ДЛЯ ЗАМОРОЖУВАННЯ ПРОДУКТІВ ВДОМА
Важливі підказки для правильного заморожування
Для успішної заморозки достатньо дотримуватися наступних принципів:
- Перед заморожуванням заготовок їжу слід помістити у холодильник. Якщо покласти теплі страви у морозильну камеру, оточуюча температура підвищиться, що може призвести до розморожування інших продуктів харчування.
- . Намагайтеся діставати з морозильної камери виключно необхідну для приготування страви кількість продуктів. При розморожуванні м'яса, овочів та фруктів "прокидаються" і бактерії, що можуть за короткий проміжок часу призвести до погіршення якості продуктів. Також не можна піддавати їжу повторному заморожуванню.
- Електричні прилади використовують менше енергії, оскільки холодне повітря не циркулює між контейнерами. Якщо у вас залишилось багато вільного місця, заповнити проміжки можна наполовину порожніми пляшками з водою. Також у морозильнику можна зберігати продукти, що використовуються щоденно, наприклад, зелений горошок та нарізаний хліб.
- . Перед тим, як покласти харчові продукти у морозильну камеру, достатньо помістити їх у спеціальні контейнери або обгорнути поліетиленом. В іншому випадку страва може отримати термічний шок.
- Якщо вам необхідно приготувати їжу на 3 особи, то немає необхідності розморожувати велику кількість м'яса, якого вистачило б на святковий стіл для всіх родичів.
- Заморожування у домашніх умовах продуктів харчування допомагає зберегти їхню свіжість та користь. Але варто заморожувати виключно якісну їжу, що попередньо не зберігалась протягом тривалого часу.
- Процес заморозки продуктів харчування може здатися складним. Однак етикетки на пакунках з їжею допомагають розрізняти сирі страви від приготовлених, а також розуміти, скільки часу продукт знаходиться у морозильнику.
- Заповнений кригою та снігом морозильник не буде ефективно працювати. При періодичному розморожуванні морозильника можна не турбуватися про продукти харчування, адже вони збережуть свою температуру протягом декількох годин.
- Якщо у вашому будинку виникло незаплановане відключення електроенергії, намагайтеся не відкривати двері морозильної камери. У такому випадку їжа збереже свої якості протягом 24 годин, що дасть можливість вирішити проблему.
Дотримання цих рекомендацій допоможе зробити якісні та свіжі заготовки, що допоможуть урізноманітнити ваші страви навіть взимку.
Які продукти не піддаються заморожуванню?
- сирі яйця при заморожуванні піддаються розтріскуванню;
- м'які розморожені трави не підходять для приготування гарнірів;
- овочі з великим вмістом води, наприклад, редис або салат;
- круто зварені яйця після заморожування стануть подібними до гуми;
- молочні продукти стануть водянистими;
- соуси на основі яєць почнуть згортатися та відокремлюватися.
Однак всі інші продукти чудово піддаються заморожуванню і зберігають не лише природний смак, а й більшість корисних речовин.
На жаль, домашнє заморожування не завжди вдале через те, що звичайна морозильна камера довго впливає на продукт, щоб його заморозити. Через це всередині їжі виникають кристали води, які псують її смак та властивості.
Уникнути цього можна за допомогою професійного шокового заморожування. Ця технологія забезпечує надзвичайно низьку температуру та швидку дію на продукт. Кристали води не утворюються, тому їжа після розморозки залишається такою ж, як була. Зберігається і структура, і вигляд, і смак!
Замовляйте високоякісні готові страви від TM MealTime, що піддаються шоковому заморожуванню і зберігаються протягом тривалого терміну у морозильнику!