12.06.2021
Healthy

EVERYTHING YOU NEED TO KNOW ABOUT SHOCK FROST - BENEFITS AND FEATURES OF TECHNOLOGY

EVERYTHING YOU NEED TO KNOW ABOUT SHOCK FROST - BENEFITS AND FEATURES OF TECHNOLOGY
Shock freezing of food is a special industrial technology that allows to preserve the aesthetic, taste and useful qualities of ready meals and semi-finished products for a long time. At Art of Cooking, you can order high-quality culinary products for your cafe, restaurant or for personal consumption. It is subject to shock freezing, which significantly increases the shelf life without affecting the taste and benefits of food.

Features of the technological process

Frozen foods open up new opportunities for food establishments, as they allow you to quickly and efficiently prepare the required number of delicious dishes. Such products can be stored in the freezer for six months. The dishes do not lose their structure and taste.

The main principle of shock freezing is to freeze food as quickly as possible. This prevents the formation of ice crystals, which cause deterioration in the taste and structure of products. Thanks to the technology of shock freezing, the product retains its appearance, nutritional value and taste.

  1. The freezing process is carried out in several stages, each of which plays an important role:Cooling from +20 to 0°C.
  2. Transition to a solid state due to freezing from 0 to -5 ° C. At this stage, the crystallization of 70% of the product.
  3. Deep freezing from -5 to -18 ° C, which provides long-term storage of the product.
Shock freezing of ready meals is carried out thanks to modern high-tech equipment. It is important to know the basic qualities and properties of different products and to adhere to the appropriate temperature regime for their freezing in order to preserve the taste and attractive appearance of food.

Переваги шокової заморозки

Продукти, що піддаються шоковому заморожуванню, зберігають структуру свіжої страви. Такий ефект забезпечується завдяки високій швидкості термічних процесів. Завдяки шоковій заморозці продуктам харчування забезпечується висока бактеріологічна чистота. Більшість мікроорганізмів не здатні підтримувати власну життєдіяльність в умовах різких температурних змін. Втрата маси продукції зводиться до мінімуму, адже не відбувається висихання інгредієнтів. Через цей фактор також зберігаються поживні і смакові якості наших страв.

Окрім смакових і якісних властивостей продукції, використання сучасних технологій заморозки надає бізнесу у сфері HoReCa багато інших переваг:

  1. Не потрібно закуповувати окремі продукти для приготування страв.
  2. Не треба наймати додатковий персонал для збільшення свого асортименту страв.
  3. Можливість обходитися невеликими виробничими площами.
  4. Зберігання продукції у морозильній камері протягом тривалого терміну – до півроку.
  5. Заморожені страви не потребують приготування, їх легко подавати клієнтам.
Можливість легко змінювати та доповнювати меню свого закладу.

Особливості співпраці

Спеціалісти компанії "Арт оф Кукінг" понад усе цінують якість та смак. Саме тому ми готуємо їжу з найкращих, свіжих та ретельно відібраних інгредієнтів.

Ми надаємо послуги кур'єрської доставки продукції ТМ MealTime по Києву вже на наступний день після оформлення замовлення. Також ми готові доставити оптові замовлення замороженої продукції по всій території України, для чого використовуються послуги логістичних компаній.

У нас ви можете замовити наступні страви для власного кафе, ресторану, закусочної чи домашнього використання:

  • сендвічі;
  • десерти;
  • бургери;
  • супи;
  • другі страви;
  • натуральні фруктово-ягідні чаї;
  • напівфабрикати для сендвічів та бургерів.
Наші спеціалісти завжди готові відповісти на питання, що стосуються складу запропонованих страв, умов доставки та вартості.

Відправте нам електронний запит або зателефонуйте.